5 tips om je beter voor te bereiden op examens

5 tips om je beter voor te bereiden op examens

Heb je plannen om in de modewereld aan de slag te gaan? Wil je ontwerper worden? Je eigen modezaak? Een webshop met leuke kleding? Maar moet je binnenkort eerst nog examens doen? Voor bijvoorbeeld je middelbare school, om daarna gericht een vakopleiding in de mode te kunnen doen? Dat betekent dat er een spannende tijd voor je ligt, waarin je moet leren en er natuurlijk alles aan wilt gaan doen om te slagen! Het is hierbij wel verstandig om je voorbereiding op deze examens op een slimme manier te doen, zodat de kans op slagen, zo groot mogelijk wordt. Wij hebben vijf tips voor je, waarmee jij gegarandeerd gaat slagen! Lees je mee?

Goede planning

Het is verstandig om een goede planning te maken tot aan met je examens. Schat eerst voor jezelf in hoeveel tijd je denkt nodig te hebben om de lesstof onder de knie te krijgen. Vervolgens kun je deze tijd ‘verdelen’ over de dagen dat je van plan bent om te gaan studeren. Door het in stukjes te verdelen, zul je merken dat dit leertraject op deze manier, je eigenlijk best goed af zal gaan.

Voldoende ontspanning

Zorg ervoor dat je ook leuke dingen inplant zoals afspreken met je vrienden, tijd besteden aan je hobby’s en wellicht nog een weekendje weg. Door ook leuke dingen in het plannen zorg je voor voldoende ontspanning en afleiding. Met voldoende ontspanning tussendoor, gaat het zeker lukken!

Samenvattingen maken

Goede samenvattingen zijn erg handig om dichtbij de kern van de leerstof te blijven. Als je per vak een samenvatting hebt van de belangrijkste onderwerpen, weet je zeker dat je de basis goed beheerst. Maak deze samenvattingen altijd zelf, doordat je veel leerstof reduceert tot een samenvatting, zorg je er eigenlijk al voor dat je de belangrijkste zaken beheerst.

Ga goed het examen in

Lees vlak voor een examen nog één keer de samenvatting door, hiermee zorg je ervoor dat je eigenlijk al ‘in’ het examen zit als het begint. Je bent als het ware al warmgedraaid. Kijk uit dat je niet vooraf teveel water drinkt zodat je niet tussendoor naar de WC hoeft. Zorg ook dat je iets bij je hebt als je honger krijgt tijdens het maken van het examen, denk hierbij aan een broodje of een appel.

De juiste leerstof

Het is natuurlijk zeer belangrijk dat je datgene leert, wat van belang is voor je examen. Op mijnexamenbundel.nl kun je per vak vinden, wat je precies moet weten om te kunnen slagen. Een goede examenvoorbereiding doe je tegenwoordig dus ook gewoon online. Jij gaat straks gegarandeerd slagen!