Deze 5 apps die helpen je met afvallen!

Deze 5 apps die helpen je met afvallen!

Tegenwoordig gebruik je je smartphone voor alles toch? Waarom niet als hulpmiddel voor afvallen. Er zijn een aantal apps die heel handig zijn en je zeker kunnen helpen in de strijd tegen je buikvet. Hieronder hebben we de beste apps op een rijtje gezet. De meeste apps zijn nog gratis ook!

Superfoods voor Iphone en Android

Superfood is de laatste jaren steeds populairder geworden. Op zich niet vreemd als je kijkt naar alle goede eigenschappen van superfood en wat het voor je gezondheid en gewicht kan betekenen. Er zijn heel veel superfoods. In deze app voor Iphone en Android heb je een handig overzicht van veel superfoods met een beschrijving van de gezondheidsvoordelen. De superfoodsapp is gratis in het engels te downloaden voor Android.

My Diet Coach

Hele grappige motivatie-app. Zoek je een digitale steun in de strijd, dan staat de diet coach voor je klaar. Je geeft in de app aan wat je doel is. Daarmee probeert de diet coach jou te motiveren. Ook geeft ze handige herinneringen, bijvoorbeeld  dat je genoeg water drinkt en een gezonde maaltijd bereid. Een leuke app als je op zoek bent naar een digitaal hulpje bij het afvallen. De app is helaas alleen in het Engels verkrijgbaar en is gratis te downloaden voor Android en Iphone. 

Endomondo sports

Gebruik jij een sport om het afvallen te ondersteunen zoals: fietsen, hardlopen, wandelen of skeeleren? Dan is de Endomondo sports app misschien leuk om te gebruiken. De app registreert met GPS de route die je hebt afgelegd, hoeveel km en de tijd die je erop hebt gedaan. Dit kun je dan weer delen met vrienden die de app ook gebruiken. Je vrienden kunnen reageren op de prestaties die je hebt geleverd. Een leuke toevoeging voor de workout. De app heeft een gratis basisversie en een pro-versie voor €4.49. 

Calorieteller voor iPad

Wil je op een eenvoudige manier bijhouden hoeveel calorieën je dagelijks eet en hoeveel je verbrand hebt op bijvoorbeeld de fiets? Dan is de Calorieteller afvallen app voor de iPad misschien iets voor je. Je kunt per dag opvoeren wat je hebt gegeten en gesport. Hierdoor krijg je een mooi overzicht en kun je gemakkelijk zien of je onder of boven jouw persoonlijke energiebehoefte zit. Je kunt ook alle weegmomenten in de app opvoeren. Hiermee krijg je een grafiek van de ontwikkeling van jouw gewicht. De app geeft geen advies of afvaltips maar voor een gratis app werkt deze best handig als je alleen inzicht wil in jouw inname en verbruik van energie. Deze app kan je makkelijk helpen om wat minder calorieën te eten.

Myfitnesspal heeft dezelfde functionaliteit als de calorieteller maar werkt net wat fijner. De app is alleen niet beschikbaar in het Nederlands. Myfitnesspal is wel verkrijgbaar voor Android. Dus voor de mensen die een app in het Engels geen bezwaar vinden kun je ook Myfitnesspal downloaden.

Fitocrazy

Als je aan fitness doet dan is fitocrazy een hele leuke app voor je. Je kunt met fitocrazy iedere workout opvoeren en dus je voortgang bijhouden. Ook verbindt fitocrazy duizenden gebruikers die samen kennis en hun voortgang delen met elkaar. Hierop kun je natuurlijk reageren om andere gebruikers te motiveren. Fitocrazy is een hele leuke en populaire app voor iedereen die aan fitness doet. De app heeft een gratis versie en een pro-versie zonder reclame.

Deze apps kunnen je dus zeker helpen met afvallen! Gebruik jij deze apps al of ken je andere apps die zeker in dit rijtje thuishoren? Laat een reactie achter!