Hoe kom je van kalknagels af?

Hoe kom je van kalknagels af?

Heb je last van kalknagels? Dat is erg vervelend; waarschijnlijk schaam je jezelf voor deze nagels, omdat het meestal niet zo’n fraai gezicht is. Als je binnenkort naar de sauna gaat, of je wilt naar het strand, is wel zo fijn als je van deze kalknagels af bent! Hoe je hier snel af kunt komen? Dat lees je hieronder!

Het ontstaan van kalknagels

Voordat we gaan kijken wat je kunt doen tegen kalknagels, leggen we je uit hoe je deze het beste kunt voorkomen in de toekomst. Deze schimmelinfectie (want dat is het eigenlijk) wordt vaak opgelopen in een vochtige, warme omgeving, denk hierbij aan een sauna of zwembad. Een dergelijke infectie wordt hier gemakkelijk opgelopen, omdat hier veel mensen op blote voeten lopen. Draag daarom altijd slippers in sauna’s en zwembaden. Zorg verder ook voor een goede levensstijl, wanneer je weerstand namelijk niet optimaal is heb je sneller kans op een kalknagel.

Hoe kom je eraf?

Er zijn verschillende trucjes en middeltjes om van een kalknagel af te komen. Zo kun je kiezen voor een kalknagel behandeling, waarbij je hars (van de Noorse fijnspar) op je nagels aanbrengt. Dit kun je zien als een soort nagellak, dat ervoor zorgt dat je van je kalknagel af kunt komen. Een andere manier om van kalknagels af te komen, is door gebruik te maken van azijn. Azijn heeft een erg hoge zuurtegraad waar schimmels vaak niet goed tegen kunnen. Door twee keer per dag je kalknagels onder te dompelen met azijn kan je ervoor zorgen dat de schimmelinfectie afneemt. Het gebruik van azijn tegen kalknagels is een erg populaire manier om van je kalknagels af te komen. Helaas is het echter zo dat azijn voor de een beter werkt dan voor de ander.

Kalknagels laseren

Een andere manier om van je kalknagels af te komen is door gebruik te maken van een laserhandeling. Je kalknagels behandelen met een laser is een van de nieuwste manieren, maar is wel een kostbare methode om van je kalknagels af te komen. Als je kiest voor een laserbehandeling van je kalknagels moet je uitgaan van vier tot zes behandelingen om van je kalknagel af te komen. Bij deze methode zal de laser de schimmelinfectie doden.