Hoe werkt een jade roller of een amethist roller voor jouw huid?

Hoe werkt een jade roller of een amethist roller voor jouw huid?

Wat zijn jade rollers?

Het zou je vergeven zijn als je een van deze rollers aanziet voor een soort 'new age'-scheermes. Gezichtsrollers hebben de vorm van alledaagse scheergereedschappen, alleen in plaats van de mesjes is er een gepolijst stuk kristal. Deze rollers worden gebruikt over de huid van het gezicht, hals en (voor sommige) decolleté. Ze vinden snel hun plaats in de dagelijkse huidverzorgingsrituelen van mensen over de hele wereld, en dit wordt gedeeltelijk toegeschreven aan hun talrijke geclaimde voordelen.

Met rollen van het menselijk gezicht met behulp van kristallen kan historisch al worden teruggevoerd tot in het oude China. Er zijn aanwijzingen dat de elites van de Qing-dynastie gebruik maakten van gepolijste stenen tijdens hun schoonheidsroutines. Deze praktijk verspreidde zich snel via Azië naar het Midden-Oosten, waar gezichtsmassage met rollers nog steeds gebruikelijk is.

Soorten gezichtsrollers

Niet alle kristallen zijn geschikt om te gebruiken als rollers. De meest ideale kristallen zijn die welke niet erg poreus zijn, wat betekent dat ze minder geneigd zijn om bacteriën in hun scheuren te herbergen. Dit is van vitaal belang, omdat we weten hoe gemakkelijk bacteriën zich in de poriën van het gezicht kunnen nestelen en wijdverbreide vernietiging kunnen veroorzaken (acne, ontsteking, huiduitslag, infectie).

De zachtgroene steen die bekend staat als jade was de oorspronkelijke vorm van kristal die werd gebruikt door de koninklijke dynastie. Ze hadden toegang tot massale hoeveelheden natuurlijk voorkomende jade, gewonnen uit het landschap. Natuurlijk gebruikten ze geen creatief vervaardigde rollende apparaten zoals we dat nu doen; de oude Chinezen polijstten hun jade tot eivormige ballen die gemakkelijk over de huid konden worden gerold.

Naarmate het rollen van het gezicht aan populariteit won, nam ook de verkenning van alternatieve stenen toe. Rozenkwarts is een andere niet-poreuze steen en bleek bijna op hetzelfde niveau te werken als zijn jade-tegenhangers.

Amethist en zwarte obsidiaan volgden hun voorbeeld en komen tegenwoordig ook veel voor in rollers. In een bepaald stadium werden metalen gebruikt in plaats van de kristallen, omdat ze vergelijkbare texturen en temperaturen boden. Er zijn nog steeds enkele merken die deze produceren, hoewel ze niet zo populair zijn.

De gezichtsrollers van tegenwoordig hebben meestal een steen aan weerszijden van het handvat. Aan de ene kant is er typisch een grotere steen voor het rollen van de wangen, voorhoofd, kaak en nek. Aan de andere kant is er meestal een kleinere steen voor meer intieme gebieden, inclusief onder de ogen, de bovenlip en de neusbrug.

Wat doet een Jade Roller?

De effecten van het rollen van het gezicht manifesteren zich bij elk individu anders. Wat we je kunnen vertellen is wat jade-rollers (en andere variaties) beweren de gebruiker te bieden. Jade-rollen kan worden vergeleken met een vorm van gezichtsmassage. De jade roller stimuleert het lymfestelsel van het gezicht, de hals en de borst door zachtjes druk uit te oefenen op gebieden waar zich veel lymfevloeistof ophoopt.

Door te helpen bij de beweging van de lymfevloeistof en de afvoer van gifstoffen uit het lichaam te vergemakkelijken, ervaren de spieren van het gezicht verlichting van spanning, nemen de wallen af ​​en wordt de bloedstroom bevorderd naar de punt van het gezicht en straalt het een natuurlijke glans uit. Er wordt algemeen aangenomen dat het proces waarbij overtollig vocht uit het gezicht wordt afgevoerd, uiteindelijk zal leiden tot een strakker, gelift uitziende huid.