Nieuwe keuken kopen? Hier moet je allemaal op letten

Nieuwe keuken kopen? Hier moet je allemaal op letten

Als je een nieuwe keuken gaat kopen, dan wil je natuurlijk niet dat je later spijt krijgt van je aankoop. Daarom geven we hier wat tips om te zorgen dat je de juiste keuken koopt voor jouw huis. Denk goed na over de indeling van de ruimte, kies voor een keuken die past bij jouw stijl en maak gebruik van alle opties die je tegenwoordig hebt.

Budget bepalen

Een nieuwe keuken aanschaffen is vaak erg duur. Daarom is het verstandig om van te voren een budget vast te stellen. Bedenk welke functies je wel en niet kunt missen en wat je bereid bent hiervoor te betalen. Meestal betaal je voor een nieuwe keuken tussen de 7.000 en de 15.000 euro, maar dit kan natuurlijk erg verschillen. Zorg dus dat je een bedrag hebt staan dat je kunt missen. Het is ook slim om wat extra geld vrij te maken, voor overige kosten die je misschien niet in je berekeningen hebt meegenomen.

Hulp aan huis

Om een nieuwe keuken te kunnen plaatsen, heb je vaak hulp nodig van buitenaf. Je kunt bijvoorbeeld installateurs inhuren om de keuken in te bouwen en elektriciens om de stroomaansluitingen te regelen. Maar je kunt ook een stylist inschakelen die je helpt bij het uitzoeken van de juiste stijl en kleur voor jouw nieuwe keuken.

Met een keukenshowroom aan huis is het nog makkelijker om de juiste keuken te kiezen. Er komen dan professionals langs die je helpen bij het maken van keuzes. Ze laten je meerdere opties zijn en kunnen ook mooie 3D-tekeningen maken van de verschillende ontwerpen. Je kunt deze soms zelfs bekijken in Virtual Reality, waardoor je een goed beeld krijgt van hoe de keuken eruit komt te zien. Het maken van een goede keuze is dan natuurlijk een stuk gemakkelijker, omdat je een duidelijk beeld krijgt van hoe deze keuken past in jouw woning.

Een nieuwe keuken laten plaatsen kan erg leuk zijn, maar is ook een hoop werk. Zorg dat je goed nadenkt over je keuze en gebruik de hulp van anderen om het mooiste ontwerp uit te zoeken. Zo weet je zeker dat je geen spijt zult krijgen.