Slippers dragen? Zo doe je dat verantwoord!

Slippers dragen? Zo doe je dat verantwoord!

De lente is weer begonnen en dat betekent ook dat we binnenkort weer van blote benen én voeten mogen genieten! Zodra de eerste echte warme dag aanbreekt, worden de slippers alweer uit de kast getrokken. Heerlijk om eens geen dichte schoenen aan te doen. Toch hebben slippers vaak ook veel nadelen. Ze bieden weinig bescherming ten opzichte van dichte schoenen en in veel gevallen ook te weinig stevigheid. Hierdoor kunnen de voeten onnodig beschadigd raken.

Gelukkig hoeft dat niet het geval te zijn. Er zijn genoeg manieren waarop je jouw favoriete schoenen verantwoord kunt dragen. Maar dan moet je wel met enkele dingen rekening houden. We zetten ze hieronder op een rijtje.

Kies voor kwalitatieve slippers

Slippers zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Toch hebben we bijna allemaal wel een paar oude teenslippers in de kast liggen. Een goed exemplaar dat je ooit op de boulevard op het strand scoorde. Handig voor even, maar niet om uren op te lopen. Ben je dus echt op zoek naar slippers waar je ook gewoon op een alledaagse dag mee kunt lopen? Kies dan echt voor kwaliteit.

Denk bijvoorbeeld aan stevige teva slippers. Deze zijn goed verstevigd en bestaan uit kwalitatieve materialen. Hierdoor bieden ze extra bescherming aan de voeten en bieden ze deze ook de comfort en steun die ze nodig hebben om goed te kunnen lopen.

Slippers met bandje

Traditionele slippers worden verder niet aan de voet bevestigd. Je houdt de schoenen aan door je voeten op te krullen. Dit gebeurt automatisch tijdens het lopen. Het zorgt echter wel voor een zeer onnatuurlijke loopbeweging. Om de slipper niet te verliezen, ga je je voet anders neerzetten. Dat is voor even niet erg, maar dit moet je niet uren en dagen achtereen doen.

Wil je de slippers echt bijna elke dag gedurende de zomer gebruiken? Kies dan voor slippers die wel aan de voet worden bevestigd. Bijvoorbeeld middels een bandje aan de achterkant. Hierdoor kun je natuurlijkere stappen zetten.

Kijk goed uit waar je loopt

Besef goed dat dichte schoenen normaal gesproken ook een beschermende functie hebben. Als je op straat door glas loopt, merk je hier vrij weinig van. Ga je in het bos te dicht langs een tak of de brandnetels? Dan is dat geen enkel probleem met goede schoenen. Slippers bieden echter nauwelijks tot geen bescherming. De voeten kunnen hierdoor schade oplopen.

Het is dan ook belangrijk om tijdens het dragen van slippers goed te kijken waar je loopt. Houd natuurlijk ook rekening met de omgeving. Ga je naar het bos of een rondje wandelen met de hond in het park? Doe dan dichte schoenen aan.

Wissel af

Afgelopen zomers hadden we heel lang mooi weer. Hierdoor had je misschien nauwelijks dichte schoenen aan. Toch is het wel belangrijk om het dragen van slippers en dichte schoenen met elkaar af te wisselen. Om op die manier je voeten nog regelmatig wat extra ondersteuning te geven. Dat is beter voor je houding en zo voorkom je lichamelijke ongemakken.