Zo koop je een Ray-Ban zonnebril

Zo koop je een Ray-Ban zonnebril

Een zonnebril is een fijne accessoire voor in de zomer, lente en winter. Wanneer de zon fel schijnt is een zonnebril handig, maar ook wanneer er sprake is van een laaghangend zonnetje kan een zonnebril uitkomst bieden. Voor zowel heren als vrouwen is er een ruime keuze aan zonnebril. Waar vrouwen vaak gaan voor een leuke print, oversized modellen a lá Grace Kelly of hippe zonnebrillen, houden mannen vaak van stoere en simpele zonnebrillen.

De pilotenbril

Een merk wat zowel voor een zonnebril heren als voor vrouwen populair is, is het Amerikaanse merk Ray-Ban. Ray-Ban is een merk wat al zo’n 100 jaar bestaat. In 1929 kreeg een bedrijf de opdracht om een zonnebril te ontwerpen die moet functioneren in de extreme omstandigheden waarin piloten opereerden.  Dit model was de Aviator met G15-lenzen, oftewel een pilotenbril. In 1937 kreeg deze bril de merknaam Ray-Ban. Het merk werd niet veel later beroemd vanwege het feit dat beroemdheden en filmsterren hun zonnebrillen gingen dragen in films.

Verschillende modellen

De collectie met Ray-Ban zonnebrillen is heel uitgebreid. Je hebt natuurlijk de iconische pilotenbril, de ultieme Aviator, dat blijft een klassieker. Hij is er inmiddels in verschillende kleuren en monturen gemaakt van diverse materialen. Daarnaast heb je nog twee modellen welke bekend zijn, namelijk de Wayfarer en de ClubMaster. Het model Wayfarer is misschien nog wel door meer beroemdheden gedragen dan de Aviator. In de jaren ’80 droegen filmsterren zoals Tom Cruise en Madonna deze zonnebril. Tegenwoordig is hij beschikbaar voor iedereen. Anders dan de Aviator is deze ook als correctiemontuur beschikbaar, handig als je een bril op sterkte nodig hebt. Ook is dit model er voor kinderen. Daarnaast heb je ook de Clubmaster. Dit model zonnebril van Ray-Ban herken je aan de ‘brow bars’ bovenaan de bril en het dunne randje onderaan. Dit model is geeft je echt een retro-look en was dan ook in de jaren ’60 erg populair. Een andere retro-look hebben de Ray-Ban Round brillen hebben een uitgesproken retrostijl. Ook dit model werd gedragen door bekende musici, zoals de bandleden van de Rolling Stones. Deze bril heeft een uitgesproken vorm door het metalen frame en de iconische ronde brillenglazen. Naast deze bekende modellen heeft Ray-Ban nog een tal van andere monturen in haar collectie. Van hippe monturen, vierkante of ronde glazen tot ovale vormen: voor iedereen zit er wat bij. Zo kun je altijd een Ray-Ban kiezen die past bij jouw smaak.