Zo maak je zelf bewuste kleding!

Zo maak je zelf bewuste kleding!

Maak jij graag je eigen kleding? Een goede gewoonte! Want we weten allemaal dat kleding in sommige gevallen onder erbarmelijke omstandigheden geproduceerd wordt. In het kader van het milieu en het verkleinen van je ecologische voetafdruk wil je dit proces zo bewust mogelijk aanpakken. Dit doe je bijvoorbeeld door goede materialen te gebruiken van Leatherbox. Zo pak je het zelf maken van bewuste kleding zo goed mogelijk aan!

Goede kwaliteit

Bewuste kleding gaat lang mee en hoeft daarom niet snel vervangen te worden. We willen immers zo min mogelijk hoeven te consumeren. Gebruik kwalitatieve materialen om jouw kleding te vervaardigen. Natuurlijke materialen zijn vaak het best. Denk hierbij aan tuigleer en nappa leer, maar je kunt ook kiezen voor zijde of stevig katoen. Ga ook niet voor al te dunne stoffen. Synthetische materialen kunnen snel scheuren of zijn na een paar wasbeurten al helemaal lelijk geworden.

Vegan

Sommige mensen willen niet alleen een steentje bijdragen aan het milieu, maar ook aan het welzijn van dieren. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop opties om vegan kleding te maken. Leer is een ingewikkelde kwestie. Er bestaan namelijk een hoop vegan alternatieven voor leer, maar als je niet de juiste kiest gaan die weer sneller stuk en zijn daarmee ook een stuk minder duurzaam. Vegan leer staat ook wel bekend als kunstleer of imitatieleer en is een diervriendelijk alternatief voor traditioneel leer. Het wordt niet gemaakt van dierlijke huiden, maar van andere materialen zoals plastic, plantaardige stoffen of gerecyclede materialen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor katoen, bamboe, zijde of linnen, zonder dat hier dieren voor gestorven of op een andere manier gedupeerd zijn.

Ga zelf aan de slag!

Je zult misschien niet direct in staat zijn om een couture blazer te naaien, maar het maken van een rokje, jurkje of zelfs een tasje is goed te doen. Het enige wat je nodig hebt is een naaimachine, de juiste stof, een leuk patroon en dan gewoon beginnen. Je kunt zelfs een rits kopen of andere accessoires om je kleding helemaal te personaliseren. Geen tijd? Dat is begrijpelijk, maar vergeet niet dat een hobby niet alleen tijd kost. Het geeft je ook energie, inspiratie en rust. Maak jij al je eigen kleding?