5 feiten over haartransplantaties die je waarschijnlijk nog niet wist

5 feiten over haartransplantaties die je waarschijnlijk nog niet wist

Het kan zomaar voorkomen dat je opeens te maken krijgt met hele ernstige haaruitval. Dit is natuurlijk niet iets waar je echt op zit te wachten. Gelukkig is daar inmiddels een goede oplossing voor uitgevonden door sterke ontwikkelingen. Die oplossing wordt ook wel een haartransplantatie genoemd. Een haartransplantatie is een behandeling waarbij je jouw eigen haarzakjes kan gebruiken om kale plekken op je hoofd, baard of wenkbrauwen te vullen. Hieronder kan je een aantal feiten over de haartransplantatie lezen.

Resultaat is permanent

Veel mensen denken dat het resultaat van een haartransplantatie niet permanent is. Dit is echter wel het geval. De haarzakjes worden namelijk alleen verplaatst naar een andere plek. Op die nieuwe plek zullen de haarzakjes gewoon blijven groeien. Dit betekent dat je ervan uit kan gaan dat het resultaat gewoon permanent is. Zorg om die reden dat je voor de beste haartransplantatie kliniek kiest.

Sprake van haaruitval

Helaas geniet je niet meteen van heel veel haar na een haartransplantatie. Je hoofd heeft natuurlijk tijd nodig om te kunnen herstellen. Dit betekent dat je de getransplanteerde haren eerst zal verliezen. Pas daarna komt alles weer goed terug groeien. Dit klinkt misschien als een nadeel, maar dat is het zeker niet. Je kan daarna weer van alles doen met je haar. 

Zowel mannen als vrouwen

Er bestaat een fabel in de wereld dat een haartransplantatie alleen bij mannen kan worden uitgevoerd. Dit is alleen helemaal niet waar. Het is namelijk zo dat vrouwen ook gewoon voor een haartransplantatie kunnen kiezen. Vrouwen kunnen te maken krijgen met bijvoorbeeld erfelijke haaruitval. In dat geval kan je je wellicht voorstellen dat dit voor onzekerheid kan zorgen. Een haartransplantatie kan deze onzekerheid in een zekere mate echt verminderen.

Nieuwste techniek

De meeste mensen zijn nog niet op de hoogte van een FUE haartransplantatie. Dit is een nieuwe techniek in de wereld van haartransplantaties. Hiervoor werd namelijk de FUT techniek gebruikt, maar die had helaas als nadeel dat er een litteken kon ontstaan. De FUE techniek is een goede techniek waarbij er haarzakjes uit het donorgebied worden weggehaald. Dit gebeurt doordat de haarzakjes één voor één eruit worden gehaald en vervolgens op de gewenste plaats worden gezet.

Geen littekens

Tegenwoordig zal een kliniek altijd adviseren om de FUE techniek te gebruiken. Dit heeft te maken met een groot voordeel. De FUE techniek laat namelijk niet echt een litteken achter en de FUT techniek wel. Veel mensen willen niet met een litteken rondlopen. Inmiddels is de techniek zo goed geworden dat het niet eens meer opvalt dat je een haartransplantatie hebt gedaan. Dat is natuurlijk heerlijk meegenomen, omdat je het ook gewoon voor jezelf kan houden.