Combineer mode en bezienswaardigheden in Rome

Combineer mode en bezienswaardigheden in Rome

Hou je van mode? Maar ook van het bezoeken van bijzondere steden? Dan is Rome jouw ideale stad! In de Italiaanse hoofdstad vind je prachtige modewinkels, maar de stad bruist ook van historie en cultuur. Je kunt er veel bezienswaardigheden op loopafstand bezoeken en een bezoek aan Vaticaanstad mag natuurlijk niet ontbreken. Ga jij ook lekker shoppen in het prachtige Rome?

Heerlijk shoppen in Rome

Hou je van kleine, unieke winkeltjes? Ga dan lekker shoppen in de Via Cola di Rienzo. Je vindt hier leuke, kleine Italiaanse winkeltjes waar je prima kunt slagen voor alles waar je naar op zoek bent. Een leren tas? Design horloge? Zomers jurkje? Je gaat het hier gegarandeerd vinden. Overigens vind je hier ook winkels van de grote, internationale merken. Via del Corso is de bekendste winkelstraat in Rome. Deze straat is meer dan 1500 meter lang en je kunt naast unieke Italiaanse winkels, er ook alle beroemde wereldmerken vinden. Zo kun je hier onder andere de winkels van Sisley en Zara vinden. De Via Condotti mag ook niet ontbreken op je lijstje, zeker als je houdt van de grote internationale merken. Hier vindt je winkels van onder andere Bulgari en Dior. Dat wordt heerlijk shoppen in Rome!

Vaticaanstad is uniek

Vaticaanstad is letterlijk uniek in de wereld. Het is de kleinste staat ter wereld, waar de paus de scepter zwaait. In Vaticaanstad kun je prachtige oude gebouwen vinden, ook vind je hier veel musea en ook voor de kunstliefhebber is er veel om van te genieten. Vaticaanstad bezoeken is iets wat je echt gedaan moet hebben als je in Rome bent. Maak ook een wandeling op het Sint-Pietersplein, op deze unieke plek zie je pas hoe groots Vaticaanstad is en waarom het eigenlijk zo wereldberoemd is. In Vaticaanstad wonen ongeveer duizend mensen, voornamelijk geestelijken. Als je de mogelijkheid hebt, ga dan op zondag naar Vaticaanstad, dan geeft de paus namelijk zijn zegen over de bezoekers. Een unieke ervaring! Ook de Sint-Pietersbasiliek Rome is zeker een bezoek waard. Tot 1989 was dit de grootste kerk ter wereld. Een prachtige kerk die van de buitenkant al erg mooi is, maar zeker ook van binnen is het absoluut de moeite waard om het te bezichtigen. De kerk is in late renaissance-barokarchitectuur gebouwd, tussen 1506 en 1626. Dat wordt heerlijk shoppen en genieten in Rome!