Dit zijn de voordelen van zachte lenzen

Dit zijn de voordelen van zachte lenzen

Heb je last van slechtzicht dan is dit natuurlijk vervelend. Het slechte zicht kan verschillende oorzaken hebben. Je oog of ogen kunnen kwalitatief minder zijn door een medische oorzaak, of het invallende licht wordt niet goed op het netvlies geprojecteerd doordat de breking van het licht niet overeenkomt met de lengte van het oog. Is de oorzaak medisch dan zal er een bezoekje aan de oogarts volgen. Is de oorzaak van het slechte zicht een brekingsfoutje van het licht waardoor de afbeelding niet op het netvlies terecht komt dan kan men er voor kiezen om zachte lenzen te gaan dragen.

De contactlensspecialist

Kies je er voor om zachte lenzen te gaan dragen dan is de eerste stap die je moet volgen om eens een contactlesspecialist te bezoeken voor een lensaanpassing. Een contactlensspecialist kan je vinden in menig optiekwinkel of contactlenscentrum. De contactlensspecialist zal onder andere de sterkte opmeten die je in je lenzen nodig zal hebben om alles weer duidelijk te zien. Ook zal de contactlensspecialist het oog nakijken of het geschikt is voor het dragen van zachte lenzen.

Heeft de contactlensspecialist alle gegevens dan zal hij kijken welke zachte lenzen uit het enorme aanbod van verschillende fabrikanten het meest voor je geschikt zijn. Er zijn namelijk heel veel verschillende uitvoeringen, de ene lens houdt meer vocht vast dan de andere, een ander type is weer dunner of krommer. Vaak zal de contactlensspecialist enkele geschikte uitvoeringen aan je aanbieden waaruit je kan kiezen.

Meest gekochte zachte lenzen

Op nummer 1 van de meeste verkochte zachte lenzen staan de maandlenzen. Deze lenzen gaan dus 30 dagen mee en na 30 dagen dien je ze te vervangen voor een nieuwe paar. Maandlenzen worden vaak verkocht in doosjes van 3 of 6 stuks, waardoor je 3 of 6 maanden kan genieten van goed zicht.

Op nummer 2 staan de daglenzen. De daglenzen zal je dagelijks vervangen voor een nieuw paar. Daglenzen worden verkocht in verpakkingen van 30 of 90 stuks en hiermee kan je dus een maand of 3 maanden scherp zien.

Op nummer 3 staan de weeklenzen. Deze lenzen vervang je om de 2 weken bij het gebruik overdag. Je kan in bepaalde gevallen deze lenzen ook 1 week permanent dragen dus dag en nacht en in dit geval vervang je deze lenzen dus elke week voor een nieuw paar. Wil je weeklenzen permanent gaan dragen dan dien je altijd eerst een contactlensspecialist te raadplegen en deze zal je dan ook adviseren of het permanent dragen van weeklenzen ook voor jou ogen geschikt is.

Lenzenvloeistof

Koop je zachte lenzen dan heb je ook lenzenvloeistof nodig om deze lenzen te bevochtigen, te desinfecteren en te reinigen. Koop je echter daglenzen i.p.v. maandlenzen of weeklenzen dan hoef je geen extra fles lenzenvloeistof te kopen omdat daglenzen per stuk in een houdertje zitten verpakt met lenzenvloeistof.

Er zijn eigenlijk 3 soorten lenzenvloeistof te koop, namelijk de bewaarvloeistoffen, reinigers en de alles in één lenzenvloeistoffen. De meeste verkochte lenzenvloeistof voor zachte lenzen is de alles in één lenzenvloeistof. Kan je niet tegen het conserveermiddel wat in veel lenzenvloeistoffen zit, dan kan je nog altijd voor een zo geheten waterstofperoxide lenzenvloeistof kiezen.