3 zaken om rekening mee te houden bij het kiezen van een haarkleur

3 zaken om rekening mee te houden bij het kiezen van een haarkleur

Wil je eens iets nieuws proberen met je haar? Dan lijkt het je misschien leuk om het in een andere kleur te verven. Een leuk idee, maar je moet eerst een geschikte kleur vinden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn ontzettend veel kleuren haarverf. Uiteraard wil je geen verkeerde keuze maken, want dit kan ‘vervelende’ gevolgen hebben. Om dit te voorkomen, hebben wij hier 3 zaken op een rijtje gezet om rekening mee te houden bij het kiezen van een haarkleur.

1. Huid

We beginnen direct met het belangrijkste aandachtspunt bij het kiezen van een haarkleur: je huid. Hiervoor kun je het beste naar de ondertoon van je huid kijken. Werp hiervoor een blik op je pols en besteed speciale aandacht aan de aderen. Blauwe aderen staan symbool voor een roze huid en koele ondertoon. Hebben de aderen een groenige kleur? Dan is je huid wat geler en heb je een warme ondertoon.Is het niet direct duidelijk of je aderen blauw of groen zijn? Houd dan kledingstukken naast je onopgemaakte gezicht. Begin met kleding in warme kleuren. Als de rode plekjes in je huid zo beter opvallen, heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. Je heb juist en warme ondertoon als warme kleuren en je gezicht in harmonie zijn. Beperk je niet alleen tot warme kleuren, maar houd ook kledingstukken in koele kleuren – zoals blauw, paars en roze – naast je gezicht. Ziet dit er wat flets uit? Grote kans dat je een warme ondertoon hebt. Als de koele kleuren met je gezicht matchen, heb je juist een koele ondertoon.

2. Ogen

Heb je een kleur haarverf van loreal-paris gevonden die bij je huid past? Koop deze dan niet direct, maar houd ook rekening met je ogen. Een haarkleur kan er immers voor zorgen dat de kleur van je ogen (nog) meer benadrukt wordt. Dit is vooral het geval als je voor een haarkleur kiest die in contrast staat met de kleur van je ogen. Zo vallen groene ogen bijvoorbeeld meer op als je voor een haarverf met (zacht)rode tonen kiest.

3. Stijl

Naast de kleur van je huid en ogen raden wij je ook aan rekening te houden met je eigen stijl als je een haarkleur kiest. Draag je het liefst kleurrijke kleding? Dan is het vaak beter om voor een wat rustigere haarkleur te kiezen. De kans is dan immers een stuk kleiner dat je haar en kleding met elkaar vloeken. Als je voornamelijk zwarte of witte kleding draagt, kun je prima voor een wat meer uitdagende haarkleur kiezen.

Test verschillende kleuren

Bij het kiezen van een haarkleur laten veel vrouwen zich leiden door het model op de verpakking. Staar je hier alleen niet blind op, want de kleur kan in het echt heel anders uitvallen. Ieder haar is immers anders, waardoor jouw haar straks lichter of donkerder kan worden. Doe daarom eerst een haarkleur test voordat je haarverf koopt. Je ontdekt op deze manier in een paar simpele stappen welke haarkleur jou het beste staat.