Drie tips om huidschimmel te voorkomen

Drie tips om huidschimmel te voorkomen

Als je huidschimmel hebt, is dit natuurlijk niet fijn. Zeker niet als je bijvoorbeeld veel sport in een sportschool, wil je niet dat iemand jouw huidschimmel ziet. Ook niet als je bijvoorbeeld houdt van lekker zonnen op het strand, zit je niet te wachten op een huidschimmel. Gelukkig zijn er manieren waarop je huidschimmel kunt voorkomen, wij hebben drie tips voor je.

Huidschimmel voorkomen door goed af te drogen

Hou je ervan om lekker te zwemmen? Zorg er dan voor dat je jezelf goed afdroogt als je baantjes hebt getrokken. Ook als je thuis een douche of bad genomen hebt, neem de tijd om jezelf goed af te drogen. Soms lijkt afdrogen niet nodig, bijvoorbeeld als je even een stukje de zee in hebt gelopen, maar huidschimmel ligt op de loer. Maak er een gewoonte van; droog jezelf altijd goed af.

Ruime kleding voorkomt huidschimmel

Kleding die ruim zit, zorgt ervoor dat huidschimmel geen kans krijgt. Je huid kan hierdoor niet bekneld komen te zitten door de kleding, waardoor het ook niet kan schuren. Ook kun je beter transpireren in ruime kleding. Draag bij voorkeur kleding van katoen, met dit materiaal voorkom je ook huidschimmel. Mensen die snel last hebben van huidschimmel vinden het bijvoorbeeld heerlijk om een trainingsbroek te dragen.

Wassen zonder zeep voorkomt huidschimmel

Wassen zonder zeep is verstandig als je snel last hebt van huidschimmel. Wil je toch zeep gebruiken? Zorg er dan voor dat je zeep gebruikt met een lage PH-waarde. Zeep tast de bovenste laag van je huid aan en dit is juist de laag die je beschermt. Als je zeep of shampoo gebruikt, zorg ervoor dat de zeepresten altijd helemaal weggespoeld worden en droog jezelf goed af.

Huidschimmel is te behandelen

Huidschimmel kun je door bovenstaande tips uit te voeren, voorkomen. En mocht je nu onverhoopt toch huidschimmel hebben, dan zijn er behandelmethoden om hier weer snel vanaf te komen.