Het geheim van gezond eten en afvallen

Het geheim van gezond eten en afvallen

Benieuwd naar het geheim van gezond eten en afvallen? Wil je weten hoe je er met een gezonde voeding voor kunt zorgen dat je duurzaam gewicht kunt verliezen? Wij zullen het geheim voor je onthullen, zodat je er ook zelf voor kunt zorgen dat je een stuk beter in shape komt zonder dat je daar een crash dieet voor hoeft te volgen. 

Met deze afvaltips en de tips in dit artikel weet jij snel het geheim van gezond eten en afvallen!

De juiste bouw- en voedingsstoffen

Het geheim van gezond eten en afvallen zit ‘m vooral in de juiste bouw- en voedingsstoffen, die je nodig hebt om gezond door het leven te gaan. Onze voeding bestaat uit koolhydraten, eiwitten en vetten. Het is van belang om die in de juiste verhouding tot elkaar in te nemen. Wist je bijvoorbeeld dat we doorgaans te weinig gezonde vetten eten, waardoor we bijvoorbeeld omega 3 en omega 6 missen? We nemen veelal teveel koolhydraten in, met eiwitten komen we over het algemeen aardig uit. Zorg ervoor dat je de voedingsstoffen in de juiste balans binnenkrijgt, zodat je lichaam geen reserves kan opbouwen en je aan de andere kant niets tekort komt.

Minderen met calorieën

Het is vooral verstandig om zo snel mogelijk te minderen met het teveel aan calorieën dat je inneemt, het is een van de grootste geheimen van gezond eten en afvallen. Door minder calorieën te eten zorg je ervoor dat je niet teveel energie inneemt. Neem je meer energie in dan je aan de andere kant op een dag kunt verbranden? Je lichaam zal die energie opslaan in de vorm van vet, een biologische truc om er in tijden van tekort voor te zorgen dat je wat achter de hand hebt. Die tijden van tekort kennen we echter niet meer, waardoor je dikker zal worden wanneer je teveel eet. En wanneer je minder eet dan je lichaam nodig hebt dan zal je afvallen.

Verhouding inname en verbranding

Het geheim van gezond eten en afvallen heeft wat dat betreft alles te maken met de juiste balans, het is van belang om ervoor te zorgen dat je minimaal verbrandt wat je dagelijks inneemt. Eet je dagelijks zo’n 2.000 - 2.500 kilocalorieën? Zorg er aan de andere kant dan voor dat je die ook verbrandt door voldoende te bewegen of te gaan sporten. Op die manier kun je zelf het geheim achter gezond eten en afvallen ontrafelen, zodat je op het gewicht kunt komen dat je voor ogen hebt. Gezond afvallen is wat dat betreft niet moeilijk, mits je het kunt opbrengen om op je voeding te leggen.

Gezond eten en bewegen voor het afvallen

Wil je op basis van het geheim van gezond eten en afvallen toewerken naar je ideale gewicht? Zorg er dan tevens voor dat je meer gaat bewegen, al is het maar 30 minuten per dag. Maak dagelijks een wandeling of zorg ervoor dat je de boodschappen op de fiets doet. Je hoeft dan niet eens te gaan sporten, je kunt het geheim van gezond eten en afvallen gebruiken om er op basis van die beweging voor te zorgen dat je gewicht kunt verliezen en je beter in je vel komt te zitten.