Wat is jouw ideale geur?

Wat is jouw ideale geur?

Vind jij het ook zo lastig om een parfum te kiezen? Krijg je regelmatig een geur cadeau, maar vind je het dan moeilijk om te zeggen dat deze geur niet bij je past? Het is belangrijk om te weten welke geur er nu echt bij je past, dat is voor jezelf heel fijn, maar zeker ook voor mensen die je een geur cadeau willen doen. Wat jouw ideale geur is? Hieronder lees je hoe je daarachter kunt komen!

Kies jouw geurfamilie

Ze bestaan echt; geurfamilies! Dit zijn geuren die bij elkaar horen. Denk hierbij aan geuren die kruidig ruiken, zoet of juist weer fruitachtig. Deze geurfamilies kun je van elkaar onderscheiden op basis van bepaalde kenmerken, dat maakt kiezen straks een stuk gemakkelijker. Hou jij erg van bloemige geuren? Dan is dit jouw ideale geurfamilie. Of juist meer van zoete, zwoele geuren? Dan is dit juist de geurfamilie waar jij het beste uit kunt kiezen. Uiteraard valt er veel te kiezen binnen een geurfamilie, waardoor jij verschillende geuren in huis kunt hebben, die toch allemaal anders zijn. Ook zijn er fruitachtige geuren zoals Lancôme La Vie est Belle, een heerlijke geur, voorzien van ingrediënten als framboos en rode bessen. Een uitstekende keuze, zeker als dit jouw ideale geurfamilie is!

Test op verschillende momenten

Door op verschillende momenten een geur op te doen, weet je zeker of dit jouw ideale geur is. Als je net uit bed komt, ruikt een geur bijvoorbeeld weer anders dan dat je net gesport hebt. Ook als je net na het avondeten met iemand afgesproken hebt, zal een geur anders ruiken. Test het op verschillende momenten van de dag en bepaal wat jouw ideale geur is.

Verschillende geuren

Zorg dat je verschillende geuren in huis hebt. Je hersenen merken namelijk wanneer je een nieuwe geur op hebt. Hierdoor ruik je een nieuwe geur sterker, je hersenen denken door deze nieuwe geur namelijk dat er gevaar is. Gebruik je steeds dezelfde geur; dan zal deze geur na een aantal dagen in kracht afnemen, je hersenen merken namelijk, dat er helemaal geen gevaar is. Zorg dat je altijd verschillende geuren in huis hebt, dan houdt iedere geur zijn kracht. Ideaal toch?