Hoe kun je het beste kinderkleding kopen?

Hoe kun je het beste kinderkleding kopen?

Kinderkleding kopen kan soms een flinke uitdaging zijn. Kinderen groeien snel, zijn vaak kieskeurig en hebben hun eigen smaak. Maar waar let je op bij het kopen van kinderkleding? Ten eerste, de maat. Kinderen groeien snel dus het is verleidelijk om kleding op de groei te kopen. Maar te grote kleding zit niet lekker en dat merken kinderen ook. Daarbij is het ook niet leuk als je kind erbij loopt alsof het kleren van een ouder broertje of zusje aan heeft.

Kijk daarnaast naar de kwaliteit. Kinderen zijn actief en hun kleding moet daar tegen kunnen. Ga voor stevige stoffen en goede stiksels. Ook de wasvoorschriften zijn belangrijk. Kinderen maken nu eenmaal vlekken en het is fijn als die kleding gewoon in de wasmachine kan. Overigens, soms kan het leuk zijn om ook iets voor jezelf te kopen tijdens het shoppen voor je kind. Een rok tule dames bijvoorbeeld, kan een leuke aanvulling zijn op je eigen garderobe.

Kleding kopen voor jongens

Jongenskleding kan nogal eens eentonig lijken. Veel broeken, shirts en truien in dezelfde soorten kleuren. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Kijk eens naar wat vrolijkere kleuren of aparte prints. Je zult zien dat je zoon dat ook leuk vindt. Bovendien kan het helpen om je zoon mee te nemen bij het winkelen. Laat hem zelf kiezen wat hij leuk vindt. Je zult verrast zijn over zijn keuzes.

Een andere tip is om te letten op het materiaal. Jongens zijn vaak actief en hun kleren moeten tegen een stootje kunnen. Kies daarom voor stevige stoffen zoals denim of dikke katoen. Ook is het slim om te letten op de sluitingen. Ritsen en klittenband zijn vaak makkelijker voor jongens dan knopen.

Het leuke van meisjeskleding

Bij meisjeskleding is er vaak meer variatie dan bij jongenskleding. Rokken, jurken, leggings, shirts, je kunt alle kanten op. En qua kleuren en prints is er ook veel keuze. Let bij meisjeskleding ook op de kwaliteit en het materiaal. Meisjes spelen net zo hard als jongens en ook hun kleding moet tegen een stootje kunnen.

Bij het kopen van meisjeskleding kan het leuk zijn om te letten op de details. Leuke knoopjes, een aparte halslijn of een grappige print kan een kledingstuk net dat beetje extra geven. En voor de echte prinsesjes is er natuurlijk de tutu roze kind. Een echte eyecatcher voor bijzondere gelegenheden.

Shoppen met kinderen

Winkelen met kinderen kan een hele ervaring zijn. Het kan superleuk zijn, maar ook best vermoeiend. Het is daarom slim om goed voorbereid te zijn. Zorg dat je weet welke maat je kind heeft en wat voor soort kleding je zoekt. Ook is het handig om van tevoren met je kind te praten over het winkelen. Leg uit dat je niet alles kunt kopen en dat je kind zelf ook keuzes mag maken.

Zorg ook voor genoeg pauzes. Even rustig een ijsje eten of een boekje lezen kan helpen om de spanning te verminderen. En maak er vooral een leuke dag van. Winkelen moet geen straf zijn, maar iets gezelligs.