Hoe kun je jouw keuken goedkoop opfrissen?

Hoe kun je jouw keuken goedkoop opfrissen?

Af en toe is het leuk om te zorgen voor een andere look in huis. Je kunt dan de muren verven, nieuwe meubels kopen of de inrichting een beetje aanpassen. De keuken is meestal wat lastiger aan te passen, omdat een nieuwe keuken erg duur is. Wil je je keuken goedkoop opknappen? Dan is dit zeker mogelijk. In dit blog geven we je wat tips hoe je dit kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld de keukenkastjes verven of nieuwe keukentegels leggen. Ook kun je oude keukengerei vervangen door nieuwe, moderne apparaten. We geven je hieronder een aantal tips om goedkoop en efficiënt je keuken op te knappen.

Nieuwe apparaten en keukengerei

De keuken is vooral een praktische ruimte. Daarom is het slim om het opknappen hiermee te combineren. Apparaten, keukengerei en andere spullen die je gebruikt in de keuken kun je gebruiken om te zorgen voor een andere look. Koop wat mooie rekjes om je keukenspullen op te bergen, koop wat mooie vaat- en keukendoeken of vervang je oude keukengerei door nieuwe spullen. Ook kun je er voor kiezen om keukenapparaten te vervangen, zoals een oude oven of ijsmachine. Je keukengerei en apparaten kunnen dus ook fungeren als decoratief item in de keuken.

Nieuwe kleuren

Als je keukenkastjes toe zijn aan een verfrissing is het slim om ze opnieuw te schilderen. Hiermee kun je de keuken een geheel nieuwe look geven. Kies voor een kleur die past bij de keuken en de rest van je huis, zodat het aansluit bij de algehele stijl. Je kunt ook alleen de keukendeurtjes vervangen of kiezen voor een nieuw aanrechtblad. Je bent dan wat meer geld kwijt maar hebt meteen een hele andere keuken. Verder kun je tegenwoordig ook keukenkastjes laten wrappen, wat een stuk goedkoper is dan verven.

Ook de vloer van je keuken kun je aanpassen. Als je geen nieuwe keukenvloer kunt veroorloven, kun je er ook voor kiezen om de bestaande te behandelen. Laat het schuren en behandel de keukenvloer met een speciale lak of wax. Er zijn dus meer dan genoeg opties om jouw keuken op te frissen voor een relatief lage prijs.