Hoe lang kan een bos bloemen zonder water?

Hoe lang kan een bos bloemen zonder water?

Een bos bloemen is altijd leuk om te krijgen en om te geven. Je moet bij deze cadeaus wel opletten: want bloemen kunnen natuurlijk niet al te lang zonder water. Wil je iemand bloemen geven, of bloemen kopen voor thuis, maar weet je niet zeker of deze bloemen de rit zullen overleven? In dit artikel lees je hoe lang bepaalde bloemen kunnen overleven zonder water. Ook vertellen we alles over de factoren die hierbij een rol spelen.

Waar moet je op letten?

Bos bloemen zijn natuurlijk mooi, maar ze hebben wel wat onderhoud nodig. Bloemen drinken veel water en voeden zich met voedingsstoffen die ze uit de grond halen. Wanneer je bos bloemen wilt kopen, is het dus belangrijk dat je weet hoe lang ze zonder water kunnen. Zo weet je of je iemand bloemen moet geven die direct in een vaas gezet moeten worden, of dat je ze wel een dagje kunt laten staan.

Hoe lang kan een bos bloemen zonder water?

De houdbaarheid van bos bloemen hangt af van verschillende factoren. Zoals bij alle bloemen is de soort belangrijk. Sommige bos bloemen kunnen namelijk langer zonder water dan andere bos bloemen. Ook de weersomstandigheden zijn natuurlijk erg belangrijk. Wat is de temperatuur, de luchtvochtigheid en hoeveel wind staat er? Ook de UV-straling van de zon speelt hierbij een grote rol.

Verschillende bloemsoorten

Bepaalde bloemsoorten kunnen niet lang zonder water zonder beschadigd te raken. Rozen bijvoorbeeld, kunnen bij hoge temperaturen al heel snel gaan hangen. Deze moet je zo snel mogelijk in een geschikte vaas zetten. Wil je er zeker van zijn dat de bloemen mooi blijven? Dan zijn er een aantal bloemsoorten die lange tijd zonder water kunnen overleven. Chrysanten worden ook vaak gegeven. Deze bloemen kunnen wel even zonder water, maar alleen als het niet te warm is. Bloemen die best lang zonder water kunnen zijn anthuriums, strelitzias en de bekende tulpen.

Bloemen vervoeren

Ben je bang dat de bloemen de rit naar de vaas niet zullen overleven? Zorg dan dat je een vaas meeneemt, zodat je de bloemen tijdens het vervoeren kunt voorzien van water. Bloemen bestellen is ook een goede optie, omdat deze dan meteen in goede staat thuis worden afgeleverd.