Introductie zorg voor je huid na een fillerbehandeling

Introductie zorg voor je huid na een fillerbehandeling

Fillerbehandelingen zijn een populaire keuze om rimpels op te vullen en volumeverlies in het gezicht te herstellen. Ze kunnen je helpen om er frisser en jonger uit te zien en je zelfvertrouwen te vergroten. Om ervoor te zorgen dat je huid optimaal herstelt na een behandeling met fillers, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal aspecten, met name bij het gebruik van make-up. In dit artikel geven we je 5 handige tips om je huid de beste zorg te bieden na een fillerbehandeling en om je make-up op de juiste manier aan te brengen.

Laat je huid even ademen na de behandeling

Het is belangrijk om je huid de tijd te geven om te herstellen na een behandeling met fillers. Vermijd het aanbrengen van make-up op de behandelde gebieden gedurende de eerste paar uur na de behandeling. Hierdoor krijgt je huid de kans om te genezen en wordt het risico op infecties of irritaties verkleind. Als je toch make-up wilt aanbrengen, zorg er dan voor dat je producten gebruikt die speciaal zijn ontworpen voor de gevoelige huid en die geen schadelijke ingrediënten bevatten.

Gebruik een hydraterende lippenbalsem zonder kleur

Na een fillerbehandeling, met name bij lipvergrotingen, is het belangrijk om je lippen goed te verzorgen. Gebruik een lippenbalsem zonder kleur of pigment om je lippen gehydrateerd te houden na een fillerbehandeling. Dit helpt om je lippen soepel en gezond te houden, terwijl je huid zich herstelt. Vermijd lippenbalsems met menthol, omdat deze irritatie kunnen veroorzaken na een behandeling met fillers.

Drink voldoende water en vermijd alcohol

Om het genezingsproces na een fillerbehandeling te bevorderen, is het belangrijk om voldoende water te drinken en alcohol te vermijden. Alcohol kan uitdroging veroorzaken en het genezingsproces vertragen, terwijl water helpt om je huid gehydrateerd en soepel te houden. Zorg ervoor dat je minstens 1,5 tot 2 liter water per dag drinkt om je huid in optimale conditie te houden en het herstel na een fillerbehandeling te ondersteunen.

Wees voorzichtig met je lippen en vermijd intense bewegingen

Na een behandeling met fillers, vooral bij lipvergrotingen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met je lippen en intense bewegingen te vermijden, zoals kussen of intensief sporten. Dit kan helpen om het genezingsproces te bevorderen en het risico op complicaties te verminderen. Neem de tijd om te ontspannen en je huid de kans te geven om te herstellen, zodat je kunt genieten van de resultaten van je fillerbehandeling.

Kies voor een betrouwbare kliniek voor je fillerbehandeling

Als je overweegt om een fillerbehandeling te ondergaan, is het essentieel om een betrouwbare kliniek te kiezen die gespecialiseerd is in esthetische behandelingen, zoals BM Clinics. Bij BM Clinics werken alleen ervaren en deskundige professionals die BIG-geregistreerd zijn. Ze bieden verschillende soorten fillers aan, zoals Hyaluronzuur fillers (Hydryalix & Stylage), Radiesse fillers en Profhilo fillers, zodat je een behandeling kunt kiezen die het beste bij jouw behoeften en wensen past. Bovendien biedt BM Clinics garantie op asymmetrie na een fillerbehandeling en op spierbeweging na een botoxbehandeling gedurende 2 weken. Met klinieken op 8 locaties verspreid over Nederland, is er altijd een BM Clinics bij jou in de buurt voor een professionele en betrouwbare fillerbehandeling.