Lees deze 5 tips, voor het wassen van jouw kleding!

Lees deze 5 tips, voor het wassen van jouw kleding!

Misschien is het niet je favoriete huishoudklusje: het wassen van je kleding. Toch is het iets wat je vaak meerdere keren in de week moet doen. Al is het alleen al om genoeg frisse kleding in je kledingkast te hebben. Je wilt je kleding graag in goede conditie houden. Vandaar dat het belangrijk is om je kleren op de juiste manier te wassen. Wij hebben daarom 5 tips voor je die je helpen bij het wassen van je kleding.

Keer kleding binnenstebuiten

Dit is waarschijnlijk één van de eerste dingen die je hebt geleerd toen je voor het eerst met de wasmachine aan de slag ging: keer je kleding binnenstebuiten voordat je een wasje draait. Wanneer je jouw kleding binnenstebuiten wast, beschadigen ze minder snel. Bij sokken en onderbroeken is dit minder belangrijk, maar vooral bij kleding met opdruk of gekleurde kleding waarvan de kleur kan vervagen is het binnenstebuiten wassen erg belangrijk .

Kijk goed naar het was etiket

Als je voor het eerst kleding wast in de wasmachine let je vaak niet goed op het wasetiket. Maar nadat je ooit een favoriet of duur kledingstuk in de was hebt gegooid en deze vervolgens helemaal gekrompen uit de wasmachine kwam, leer je eerst op het wasetiket te kijken voordat je nieuwe kleding gaat wassen. Mijn tip: doe dit dus ook voordat je nieuwe kleding gaat wassen

Sorteer je kleding direct wanneer je

Door je kleding direct als je het in de wasmand stopt te sorteren, zorg je ervoor dat de juiste kleding ook bij elkaar in de wasmachine belandt. Hiervoor is het handig om thuis verschillende wasmanden te hebben. Ik heb thuis drie verschillende wasmanden: een voor de bonte was, een voor de witte was en een voor handdoeken en beddengoed. Je kan er eventueel ook nog voor kiezen om zwarte kleding apart te sorteren en deze kleding apart te wassen, om zo de kleur te behouden. Vaak sorteer je kleding op kleur en vervolgens bepaal je met de kleding die je in je wasmand hebt op hoeveel graden je deze wast.

Reinig je wasmachine

Een wasmachine is een flinke investering. Je wilt je machine natuurlijk zo lang mogelijk in goede conditie houden, zodat hij je kleding goed schoonmaakt en opfrist. Daarom raden we je aan om tenminste eens per half jaar je wasmachine te reinigen. Een goede manier is om je wasmachine op 90 graden te draaien en er een vaatwastablet in te stoppen. Op deze manier worden onfrisse luchtjes, schimmels en kalk aanslag verwijderd.

Laat je kleding op het wasrek drogen

Dit heeft misschien niet alles te maken met het wassen van je kleding, maar het proces na het wassen is ook mega belangrijk. Zorg er bij voorkeur voor dat je kleding op een wasrek laat drogen en niet in de droger. In de droger is de kans namelijk groter dat je kleding beschadigt. Wij stoppen thuis alleen, handdoeken, sokken, onderbroeken en beddengoed in de droger. De rest van de kleding drogen we altijd aan de lucht. Het liefst buiten als het kan, maar in de herfst en winter gewoon binnen.

Bron: dewasmachinewinkel.nl