Tips om juwelen voor je trouwjurk te kiezen

Tips om juwelen voor je trouwjurk te kiezen

Het is bijna zover: de grote dag komt eraan! Ondertussen heb je al heel wat zaken geregeld voor het huwelijk van je dromen: de trouwringen, een prachtig kleed, de perfecte locatie, enzovoort. Maar heb je al gedacht aan bruidsjuwelen? Deze sieraden maken je outfit helemaal compleet.

Stem de juwelen af op je trouwring

Een mooie trouwring kopen is waarschijnlijk de eerste stap in de voorbereiding van jullie huwelijk. Deze ring is namelijk waar het allemaal om draait. Het is een teken van jullie liefde en verbondenheid. Daarom moet dit sieraad de 'hoofdrol' spelen en moet je de overige bruidsjuwelen hierop afstemmen.

Zorg er dus voor dat het ontwerp van je halsketting, oorbellen en/of armband bij die van je trouwring past. Heeft je trouwring bijvoorbeeld enkele decoratieve blaadjes, dan kan je deze laten terugkomen in het ontwerp van de halsketting. Op deze manier vormt alles een geheel, en lijkt het niet alsof je lukraak enkele sieraden bij elkaar hebt gezocht. Zoals je weet: eenheid is schoonheid.

Ga voor maatwerk

Hoewel sommige juweliers een aantal juwelensets aanbieden (met bijvoorbeeld een ring, oorbellen en armband in dezelfde stijl), is dat niet altijd mogelijk in elke winkel. Net dat is het voordeel van een juwelenmaker. Deze goudsmid maakt alles vanaf nul. Hij verwerkt grondstoffen met zijn eigen handen tot afgewerkte juwelen. Dat wil zeggen dat zowat alle ontwerpen mogelijk zijn. Ben je fan van moderne design, een vintage look of sieraden met een minimalistische uitstraling? Een goudsmid maakt alles op maat. Dat is handig, want dat maakt het makkelijker om de perfecte bruidsjuwelen te vinden. Je bent niet langer beperkt tot hetgeen in een webshop of etalage ligt. Let wel op de productietijd. Dit maatwerk neemt wel wat tijd in beslag. Wees er dus snel bij.

Kies voor tijdloze ontwerpen

Wanneer je juwelen voor je trouwkleed koopt, ben je misschien van plan om in te spelen op bepaalde modetrends. Dat is echter geen goed idee. Trends komen en gaan. Waarschijnlijk wil je jouw bruidsjuwelen nog vele jaren dragen. Net om die reden raden we aan om voor tijdloze ontwerpen te kiezen. De aankoop van sieraden is altijd een serieuze investering, en op deze manier kan je maximaal genieten van je aankoop en de sieraden nog vele jaren met andere outfits dragen.

Voeg niet teveel bling-bling toe

Natuurlijk wil je uitpakken met een stijlvolle trouwjurk. Om niet teveel aandacht af te leiden van dit ontwerp, raden we aan om niet teveel verschillende bruidsjuwelen te dragen. Kies bijvoorbeeld voor een set luxueuze oorbellen, of draag een halsketting als eyecatcher. Zoals het spreekwoord zegt: less is more.

Denk aan getuigen en bruidsmeisjes

Heb je er al aan gedacht om ook aan getuigen of bruidsmeisjes een juweel te schenken? Want hoe leuk zou het zijn om allemaal dezelfde armband te dragen? Om dit geschenk budgetvriendelijk te houden, kan je bijvoorbeeld een zilveren versie aan getuigen of bruidsmeisjes schenken, en zelf een gouden versie dragen.