Waarom is wodka zo populair?

Waarom is wodka zo populair?

Wodka is een drank die in veel landen wordt gedronken en zowel onder jongeren als ouderen zeer populair is. Het is een alcoholische drank die wordt gemaakt van granen of aardappelen, de drank bevat ongeveer veertig procent alcohol. Deze veelzijdige drank kan puur worden gedronken, zoals in een shotje, of gebruikt worden om verschillende mixdranken mee te maken. In onderstaand blog kun je lezen wat de herkomst is van wodka en waarom juist deze drank zo mateloos populair is. Lees je mee? 

Geschiedenis van wodka

Algemeen wordt aangenomen dat wodka in de 16e eeuw in Rusland is ontstaan. De eerste vermelding van wodka in de Russische geschiedenis dateert namelijk uit die periode in de geschiedenisboeken. Het woord 'wodka' is afgeleid van het Russische woord 'voda', wat water betekent. Er wordt gezegd dat wodka destijds werd gebruikt voor medicinale doeleinden, maar niet veel later ook voor recreatief gebruik werd ontdekt. Dit laatste zorgde er met name voor, dat een steeds grotere groep mensen, de drank ging waarderen. In de loop der jaren hebben verschillende landen hun eigen varianten op wodka ontwikkeld. Hierbij worden er verschillende ingrediënten gebruikt, zoals tarwe, rogge, gerst, aardappelen en mais. 

Mixen met wodka

Wodka is een veelzijdige drank die wordt gebruikt om verschillende mixdranken mee te maken. De meest populaire mixdrank met wodka is natuurlijk Vodka Martini. Deze mix bestaat uit wodka, vermout en een olijf. Een andere populaire mixdrank met wodka is de Cosmopolitan. Deze mixdrank is gemaakt van wodka, cranberrysap, limoensap en Cointreau. Het resultaat is een zeer smaakvolle cocktail met een zachte, zoete smaak. Als je het nog wat zoeter wilt hebben, dan is de Vodka Lemonade een goede optie. Deze mixdrank is gemaakt van wodka, limoensap, suiker en bronwater. Het resultaat is een verfrissende drank met een subtiele citrus smaak. Als we kijken naar de verschillende soorten die er wereldwijd worden aangeboden, springt er eentje nadrukkelijk uit; Ciroc Vodka. Deze wodka kwam in 2003 op de markt, waarbij P. Daddy werd ingezet om deze drank te promoten. Deze wodka is uniek, omdat hij wordt gemaakt van druiven. Een wodka die heerlijk smaakt, die je puur kunt drinken, maar ook prima kunt mixen. Ciroc Vodka is absoluut de moeite waard om te proberen dus!