Waarom Parijs zo’n veelzijdige wereldstad is

Waarom Parijs zo’n veelzijdige wereldstad is

Ben jij dol op de laatste mode? Volg je iedere trend op de voet? Dan zul je zeker weten dat Parijs één van de belangrijkste modesteden ter wereld is. Hier worden regelmatig de nieuwste collecties getoond van toonaangevende merken en ook kun je er fantastisch shoppen. Naast het feit dat het heerlijk winkelen is in Parijs, is er nog veel meer te zien en te beleven. Wat dan zoal? Wij hebben een aantal tips voor je op modegebied, maar ook een aantal bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet die je zeker gezien moet hebben. Dat wordt genieten van deze veelzijdige wereldstad!

Parijs is paradijs voor shoppers

Dol op shoppen? In Parijs zul je het paradijs vinden als het gaat om de laatste mode, maar ook op het gebied van unieke, handgemaakte kleding, ga je hier zeker slagen.  Wil je gaan voor de grote merken zoals Gucci, Chanel en Dior? Ga dan naar de Gouden Driehoek. Deze Gouden Driehoek bestaat uit de Avenue Georges V, de Champs–Élysées en de Avenue Montaigne. Hier vind je veel luxe winkels, ideaal voor als je wilt gaan voor de laatste mode en toonaangevende merken. Ga je liever naar die typische Franse boetiekjes? Ga dan naar Rue de Rivoli. Liever shoppen bij de bekende, grote ketens zoals bijvoorbeeld H&M? Die vind je aan de Boulevard Haussmann in Parijs.

Bezienswaardigheden Parijs

Naast shoppen kun je natuurlijk nog veel meer doen in Parijs. Bijvoorbeeld de Eijffeltoren beklimmen, een wandeling maken langs de Seine of een bezoek brengen aan de Notre Dame. Wat ook bijzonder is om te bezoeken, is de Sainte-Chapelle in Parijs. Dit is de meeste bezochte begraafplaats ter wereld, dat is niet zo gek, want hier ligt bijvoorbeeld Jim Morrison begraven. Ook ligt Edith Piaf hier en ook kun je er het graf vinden van componist Chopin.

Catacomben van Parijs

In Parijs is het ook absoluut de moeite waard om een bezoek te brengen aan de catacomben. Deze catacomben in Parijs zijn ooit ontstaan in de Romeinse tijd. In die tijd is Parijs namelijk opgebouwd en de Romeinen hadden stenen nodig om te bouwen. Hiervoor werden steengroeven gebouwd, om deze stenen uit te halen. Bijvoorbeeld het Louvre, maar ook de Notre Dame, zijn gebouwd met stenen uit deze steengroeven. Later werden de catacomben gebruikt als begraafplaats omdat de begraafplaatsen boven de grond simpelweg vol waren. Bovendien begonnen de lijken te rotten, wat een gevaar opleverde voor de volksgezondheid. Je kunt nu in de catacomben prachtige rondleidingen krijgen. Geïnteresseerd in catacomben? Breng dan ook zeker een bezoek aan de catacomben in Napels. Hier vind je namelijk de catacomben van San Gennaro, aan de voet van de berg Capodimonte. Deze gangen werden vroeger uit de tufsteen gegraven, ook hier in Napels kun je prachtige rondleidingen krijgen die absoluut de moeite waard zijn!