3 redenen waarom een koolhydraatarm dieet werkt

3 redenen waarom een koolhydraatarm dieet werkt

Benieuwd naar de voordelen van een koolhydraatarm dieet? Wellicht heb je er al wel eens wat over gelezen. Over ervaringen van anderen, waarbij het de een beter af lijkt te gaan dan de ander. Daar waar sommigen flink afvallen komen anderen geen steek verder. Benieuwd waar dat aan ligt en hoe je profiteert van de voordelen van een koolhydraatarm dieet? Wij zetten de 3 belangrijkste, met hulp van verantwoord-afvallen.nl voor je op een rij, net als een paar handige tips om jouw doelen te bereiken en die vol te houden: echt afvallen zonder honger, slank worden en dat blijven, meer energie en een stralende huid.

Echt afvallen zonder honger

Een koolhydraatarm dieet is uitermate geschikt om echt te kunnen afvallen, omdat je geen last krijgt van honger. In principe is het dieet namelijk helemaal geen dieet, maar is het meer een lifestyle. Dat maakt het makkelijker om je gedrag aan te passen en jojo-effecten te voorkomen, zodat je gewicht kunt verliezen en dat er na verloop van tijd ook niet weer aan zal komen.

Hoe dat kan? Dankzij een koolhydraatarm dieet heb je geen last van honger. Je kunt producten met goede vetten en eiwitten eten. Zo heb je wel een verzadigd gevoel, maar hoef je daarvoor geen gebruik meer te maken van de (snelle) koolhydraten die je makkelijk dik maken. 

Slank worden en dat blijven

Een van de andere voordelen van het koolhydraatarm dieet is dat je daarmee slank kunt worden en dat vervolgens ook kunt blijven (bron). Bij veel diëten val je gemakkelijk terug en zullen de kilo’s er snel weer aanvliegen. Op die manier heeft het eigenlijk geen zin om af te vallen, behalve als je één keer in een bikini wilt en verder niets geeft om je gewicht.

Het koolhydraatarm dieet helpt je slanker te worden en dat te blijven, omdat je de manier waarop je eet aanpast. Aan een nieuwe lifestyle, waarbij je geen honger hebt. Het is daardoor een stuk gemakkelijker vol te houden.

Tip: ga het koolhydraatarm dieet samen met iemand anders aan. Door elkaar te wijzen op de mogelijkheden of in de gaten te houden voorkom je dat je terugvalt. Het is een extra stok achter de deur, bovenop de andere voordelen waar je automatisch van kunt profiteren. 

Meer energie en een stralende huid

En naast het afvallen heeft het koolhydraatarm dieet meer voordelen te bieden. Wist je bijvoorbeeld dat je door dit dieet automatisch meer energie zal ervaren? Je voorkomt het gebruik van snelle koolhydraten op basis van suikers. In plaats daarvan zorg je ervoor dat jouw lichaam op een meer duurzame manier gebruik kan maken van energie uit voedingsbronnen.

Tenslotte komt het je huid ten goede. Mensen die minder koolhydraten eten krijgen een meer stralende huid. Dat betekent dat je niet alleen gezonder wordt en kunt afvallen, maar dat je er ook gezonder uit gaan zien. Een mooie strakke huid, als een van de voordelen van het koolhydraatarme dieet.