De 3 belangrijkste schoenentrends van 2022

De 3 belangrijkste schoenentrends van 2022

Ben jij iemand die graag op de hoogte wil zijn van de laatste trends op modegebied? En dan niet alleen als het gaat om kleding, maar ook als het gaat om schoenen? Wij hebben de drie belangrijkste trends voor je op een rijtje gezet voor 2022, dan weet jij zeker dat je straks de juiste schoenen draagt!

Duurzaam schoeisel

Een belangrijke trend die zich ook in 2022 stevig doorzet, is het gebruik van duurzame materialen voor schoenen. Bij deze schoenen worden er duurzame materialen gebruikt voor bijvoorbeeld de zool en de hak, maar ook voor de veters. Door duurzame materialen te gebruiken, kunnen schoenen langer gedragen worden, waardoor er minder snel nieuwe geproduceerd hoeven te worden. Dit laatste is natuurlijk goed voor de toekomst van de aarde; er vinden minder transportbewegingen plaats waardoor er minder CO2 uitgestoten wordt. Doordat er ook minder geproduceerd hoeft te worden, verbruiken fabrieken ook minder energie. Voor jou als consument scheelt dit uiteraard ook nog eens flink in de portemonnee, je doet immers veel langer met je schoenen. Heerlijk toch?

Cowboylaarzen

Cowboylaarzen zijn weer helemaal in dit jaar. Hou je wel van een beetje country? Dan is het jaar waarin jij kunt shinen met je prachtige cowboylaarzen. Overigens zijn witte laarzen ook helemaal de trend in 2022. Wit is de kleur van rust, van vrede en van pure klasse. Witte laarzen zijn dan ook ideaal om aan te trekken naar een leuk feest of een receptie. Misschien kun je beide trends wel combineren en ga je gewoon voor witte cowboylaarzen!

Sneakers

Op de catwalk waren veel nudekleurige sneakers te zien, gegarandeerd dat je dit nu ook terug gaat zien in het modebeeld van 2022. Naast nudekleurige sneakers is de sneaker in het algemeen nog steeds razend populair, ook in 2022. Hou je wel van gewaagde en bijzondere sneakers? Ga dan voor de sneakers van Alexander McQueen. Dit Britse topmerk is vooruitstrevend en bovenal gedurfd met zijn modellen. De oversized sneakers zijn wereldberoemd en passen ook prima in het beeld van 2022. Het voordeel van de sneakers van Alexander McQueen is dat je ze bij meerdere gelegenheden kunt dragen. Bijvoorbeeld zowel naar een feestje als naar je werk als je op kantoor zit. Ideaal toch?