De mooiste beenmode voor de feestdagen

De mooiste beenmode voor de feestdagen

Het weer begint steeds kouder te worden, de kerstbomen worden langzamerhand in huis gehaald en de feestdagen staan alweer om de hoek. Tijdens het feestelijke seizoen dragen vrouwen graag mooie jurken en rokken, ondanks het feit dat het weer zich eigenlijk niet leent voor blote benen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden binnen de beenmode die hier een oplossing voor bieden. Niet alleen heb je het door het dragen van beenmode niet meer koud, ook maakt het iedere outfit net een stukje feestelijker. In dit artikel bespreken we daarom de mooiste beenmode voor tijdens de feestdagen. 

Panty’s

Allereerst kunnen panty’s de perfecte beenmode zijn voor onder een rok of jurk. Het is de ideale uitkomst wanneer je geen blote benen wilt hebben, maar wel een klein beetje huid wilt laten zien. Afhankelijk van hoeveel huid je wilt laten zien, kun je voor verschillende derniers gaan. Naast de standaard zwarte panty’s, is het bovendien ook mogelijk om voor een huidskleurige of andere kleur panty gaan. Daarnaast bestaan er ook panty’s met leuke details, bijvoorbeeld panty’s waar een glitter in zit verweven of waar een mooi patroon op is gemaakt, zoals een bloemenmotief. Kortom, voor ieder is er wel wat wils!

Maillots en leggings

Ga je toch liever voor een iets dikkere stof? Dan is de maillot misschien wat voor jou. Deze soort beenmode is niet doorschijnend en houdt de benen lekker warm. Je hoeft echter niet bang te zijn dat ze gaan kriebelen: de binnenkant van wollen maillots wordt vaak gemaakt van katoen. Ook maillots zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Daarnaast zie je ze ook vaak voorbij komen met een print. Zo wordt iedere outfit naar een hoger niveau getild! Wil je voor ultiem comfort gaan? Dan is de legging aan te raden. Doordat leggings gemaakt zijn van elastische en zachte materialen, kun je ze uren dragen. Dit komt natuurlijk extra goed uit voor de avonden waarop er lang gedineerd en getafeld wordt.

Kniekousen 

Wanneer je een lange jurk of rok draagt, is het in plaats van het dragen van een panty, maillot of legging natuurlijk ook mogelijk om kniekousen te dragen. Zo hebben de onderbenen de bedekking waar je wellicht naar op zoek bent, terwijl de rest van het been bloot blijft. Bovendien is het natuurlijk ook mogelijk om hoge kousen aan te schaffen. Deze kunnen bijvoorbeeld worden bevestigd aan jarretels. Speciale stay-up kousen hebben daarentegen een stevige rand aan de bovenkant, waardoor jarretels niet nodig zijn. Deze rand wordt vaak mooi afgewerkt met een laagje kant. 

Samenvattend, zijn er veel verschillende soorten beenmode. Afhankelijk van jouw smaak en voorkeuren, kun je het perfecte item vinden voor bij jouw feestelijke outfit. Zo ben jij klaar voor iedere gelegenheid tijdens de gezellige feestdagen. Trek jouw rok of jurk dus maar uit de kast!