Kun je in IJsland ook shoppen?

Kun je in IJsland ook shoppen?

IJsland is niet alleen het land van de prachtige natuur, het Noorderlicht en de heerlijke keuken, je kunt er zeker ook heerlijk shoppen! Bijvoorbeeld de hoofdstad Reykjavik is het paradijs voor de shopper die houdt van afwisselende winkels, de laatste mode, maar ook van lokale winkeltjes. Als je toch in IJsland bent om te shoppen, is het natuurlijk zeker de moeite waard om ook wat bezienswaardigheden mee te pakken. Dat wordt een heerlijk verblijf in IJsland!

Shoppen in Reykjavic

Het voordeel van Reykjavic is dat het een middelgrote, overzichtelijke stad is. Je kunt hier heerlijk winkelen, zonder dat je het gevoel hebt in een hoofdstad van een land te lopen. Natuurlijk kun je hier prachtige souvenirs vinden, maar ook de echte shoppers kunnen hier prima terecht. In de zijstraten van de grote winkelstraten vind je hier kleine boetiekjes waar je originele, IJslandse kleding kunt vinden. Je vindt hier handgemaakte kleding, gemaakt in die typische IJslandse stijl. Wil je gaan voor de grote wereldmerken? Ga dan naar de winkelstraten zoals Laugavegur en Bankastraeti. Hou je van lifestyle en wil je op dit gebied ook iets meebrengen uit IJsland? Ga dan naar de winkel Aurum, hier vindt je prachtige IJslandse lifestyle, die bijvoorbeeld prima past in een landelijke woonstijl met veel natuurlijke kleuren. 

Golden Circle

Weleens van de Golden Circle IJsland gehoord? Dit is een route van zo’n 300 kilometer en brengt je langs de drie belangrijkste bezienswaardigheden van IJsland, namelijk, Gullfoss, Geysir en Þingvellir. Omdat deze Golden Circle dichtbij de hoofdstad ligt, is het ideaal om deze twee met elkaar te combineren. De Golden Circle staat garant voor prachtige natuurschoon, denk hierbij aan indrukwekkende watervallen en prachtige vergezichten.

Snorkelen in Silfra

Dol op snorkelen? Dan moet je zeker het onderwaterleven van IJsland leren kennen! Bijvoorbeeld kun je hier schitterend snorkelen in de Silfra kloof, tussen de continenten! Het water is hier ijskoud, maar gelukkig wel glashelder. Als je kiest voor duiken onder begeleiding, kun je rekenen op een duikerspak dat warm genoeg is, bovendien weet je zeker dat je veiligheid gewaarborgd is. Snorkelen en duiken in Silfra is puur genieten van het onderwaterleven van IJsland!