Op citytrip naar Firenze

Op citytrip naar Firenze

Florence, ook wel bekend als Firenze, is een stad in Italië waar je heerlijk kunt winkelen. Je vindt er alles wat je hartje begeert, van luxe merken tot leuke boetiekjes. Daarnaast zijn de prijzen erg aantrekkelijk vergeleken met andere Europese steden. Bekende warenhuizen zoals Zara en H&M zijn hier vertegenwoordigd, maar ook veel Italiaanse merken zoals Prada en Gucci hebben filialen in Florence. Ben jij een shopaholic? Dan moet je zeker een dagje winkelen in Florence.

Combineren met cultuur

Als je een dagje winkelt in Firenze moet je eigenlijk ook wel het één en ander van de stad bekijken. Palazzo Pitti, de Ponte Vecchio en het Museo degli Argenti behoren tot één van de bezienswaardigheden Florence waar beroemde kunstwerken bewaard worden. Deze vind je in de verschillende musea en galerijen die Florence rijk is. Denk bijvoorbeeld aan het Uffizi-museum in Firenze, het Galleria dell'Accademia of het Bargello. Zo kun je na een dagje winkelen in Firenze ook nog even cultuur snuiven. Deze combinatie is echt een aanrader.

Heerlijk eten in Firenze

Tijdens een dagje winkelen in Firenze raak je vast uitgeput. De hele dag sjouwen met al die tassen. Je hebt er natuurlijk tenminste twee Prada en een Gucci tas gekocht, toch? Gelukkig kun je daarna even bijtanken in één van de restaurants en/of barretjes.

Je vindt er veel restaurantjes waar lekkere pizza’s gebakken worden. Maar ook restaurantjes waar je echte Italiaanse gerechten kunt eten zoals heerlijke pasta’s of risotto. Combineer deze lekkernij dan met een glaasje wijn en sluit jouw dagje op een heerlijke manier af.

Vliegticket Firenze

Ga je een dagje shoppen in Firenze? En wil je eigenlijk niet eens een hotelkamer boeken of maar voor één nachtje? Tegenwoordig kun je heel goedkoop vliegen naar Firenze. Voor een paar tientjes ben jij al in Florence. Je kunt vliegen vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. Bekijk voordelige vliegtickets naar Firenze bijvoorbeeld op de website van CheapTickets.nl, of op één van de vliegtuigmaatschappijen zelf.

Het is zeker de moeite waard om een dagje te gaan winkelen in Florence. Je vindt er alles wat je wilt en de prijzen liggen ook nog eens een stuk lager dan in andere Europese steden. Je combineert een dagje winkelen met lekker eten en de mooiste bezienswaardigheden. Beter kan het niet toch?