Dit moet je gezien hebben tijdens jouw rondreis door Toscane

Dit moet je gezien hebben tijdens jouw rondreis door Toscane

Toscane is een Italiaanse regio in het midden van het land en staat bekend om de vele pittoreske dorpjes, middeleeuwse stadjes en wijngebieden. Door de grootte van de regio en de veel karakteristieke plekken, is een rondreis Toscane geen verkeerd idee. Het beste is om met de auto te gaan en zo langs alle kleine dorpjes te reizen.

Bezienswaardigheden Toscane

Als we het over bezienswaardigheden Toscane hebben, mag de Toren van Pisa niet ontbreken. Deze toeristische trekpleister bevindt zich in de kunststad Pisa en is bekend om zijn scheve vorm. Je kan deze helemaal beklimmen. Daarnaast is er op het Piazza dei Miracoli veel te bekijken, zoals de dom. Niet ver hiervandaan ligt het charmante stadje Lucca waar een echte Italiaanse sfeer hangt met de vele terrasjes en marktjes. De stad is omringd door een rode muur waar je op kan wandelen en biedt uitzicht op de stad. Pietrasanta ligt ook in de buurt en bestaat uit twee delen: het strand en het historisch centrum. In het laatste gedeelte zijn ontelbare beelden te bewonderen. Hoewel het volledig aan de andere kant van Toscane ligt, is Siena ook een bezoekje waard met haar vele gotische gebouwen in de stad. Het Piazza del Campo is het hoogtepunt van de stad door zijn unieke vorm.

De natuur van Toscane

In Carrara bevinden zich een hele hoop marmergroeven, die nog altijd worden gebruikt. Daardoor zijn niet alle groeven open voor publiek, maar een aantal van deze unieke marmerplekken zijn wel te bezoeken. Ook liggen er warmwaterbronnen in de regio waar het water zo’n 37 graden is. Dit is een goede stop voor wat ontspanning. Een van de plaatsen waar je in zo’n bron kan badderen is Saturnia en ligt in het midden van Toscane. Verder is het de moeite waard om een aantal wijngaarden te bezoeken en een wijnproeverij te ervaren. Wijn is zo belangrijk in de regio, dat Toscane zelfs een eigen rode wijnsoort heeft, genaamd Chianti.

Naast deze hoogtepunten zijn er nog genoeg dingen in Toscane te zien, zoals kleine dorpjes, het eiland Elba en olijfbomen. Neem de tijd om door het landschap te rijden en om de Italiaanse sfeer te voelen.