Een cadeaubon als kraamgeschenk

Een cadeaubon als kraamgeschenk

Stel, je vriendin is net bevallen van een prachtige baby. Je wilt op kraamvisite maar hebt geen idee wat je haar en de baby moet schenken. Het geven van kleertjes kan tricky zijn: is het haar smaak wel of zou ze zelf toch voor wat anders kiezen? Om deze twijfels te voorkomen is het makkelijker om te kiezen voor een cadeaubon!

Speciale cadeaubon

Er zijn verschillende soorten cadeaubonnen die je als aardigheidje kunt geven. Denk maar aan een VVV bon, de populairste cadeaubon van Nederland. Desondanks geef je niet snel een VVV-bon als kraamcadeau. Het is veel leuker om er een persoonlijk tintje aan te geven, zodat je toch een beetje meedenkt over een kleinigheidje. Tegenwoordig bestaan er websites waar je bijvoorbeeld speciale cadeaubonnen kunt kopen voor babyartikelen.

Hierdoor hoeft het presentje niet direct een rompertje, maillots of sokjes te zijn, maar kan je vriendin bijvoorbeeld ook kiezen voor een handige autostoel voor de baby. Dit is het grote voordeel van dit soort cadeaubonnen; mensen kunnen zelf een cadeau uitkiezen. Dit bespaart je een eventuele teleurstelling van de ontvanger.

Vind je het geven van een cadeaubon wel een goed idee, maar toch wel een beetje saai? Dan zijn er diverse manieren om de cadeaubon toch op een leuke manier cadeau te doen. De truc is om het op te leuken. Er bestaan speciale cadeauballonen die in een speciaal apparaat opgerekt worden, waardoor je geld, confetti, kaart of andere cadeaus in de ballon kunt stoppen. Maar ook dus een cadeaubon! Om bij het cadeautje te komen dient de ontvanger de cadeauballon open te prikken. Voeg er nog een mooi geboortekaartje voor de finishing touch.

Het verschil tussen een cadeaubon en cadeaukaart

Je hebt er misschien nog nooit stil bij gestaan, maar er is een dusdanig verschil tussen een cadeaubon en een cadeaukaart. Op een cadeaukaart zit een magneetstrip, die vergelijkbaar is met de magneetstrip op een pinpas. Een groot voordeel hiervan is dat het wisselgeld gewoon op de pas kan blijven staan.

Bij een cadeaubon is het meestal niet mogelijk om wisselgeld terug te krijgen. Dit geldt natuurlijk alleen bij aankopen die een lager bedrag hebben dan de waarde van de bon. Cadeaubonnen worden dan ook veel gebruikt voor online bestellingen.